2001 Ankara Milletvekili ve İş Adamları Toplantısı

2002 yılında SAM-SEV Yönetimi Samsun’un sorunlarını Ankara’ya taşıma kararı alır. Bu amaçla Ankara’da Samsun 19 Mayıslılar Derneğimizin katkıları ile SAMSUN EV’İNDE Samsun Milletvekilleri ve Samsunlu işadamlarımızın da katılımı ile bir toplantı düzenlenir.

Toplantıya SAM-SEV Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte dönemin Valisi Sayın MUAMMER GÜLER’ DE katılırlar. Toplantıda sorunlar tartışılır ve sonraki günlerde bunların çözüm yolları için ciddi bir ortak çalışma başlatılır. Sonra ki yıl bu toplantıların artık Samsun’da yapılması ve bunun bir kent kurultayına dönüştürülmesi ağırlık kazanır. Valimiz Sayın Muammer Güler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’ın da olumlu karşılaması ile başlatılan SAMSUN KENT KURULTAY’LARININ ilki 2003 yılında yapılır.

Kent Kurultayları, Samsun ile ilgili proje ve söylemleri olan 15 sivil toplum kuruluş başkanının sorun ve çözüm önerilerini sunduğu, buna karşılık çözüm yollarını yerel bazda, Valimiz ile Büyükşehir Belediye Başkanı ve 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü’nün, TBMM ortamında da Sayın milletvekillerimizin anlattığı bir formatta düzenlenmiştir. SAM-SEV Başkanı Sadi Subaşı’nın yönettiği SAMSUN KENT KURULTAYLARI ortalama 6-7 saat sürmekte ve yerel TV kanalı KLAS canlı yayınla Samsunlulara anında duyurmaktaydı. Kurultayda gündeme gelen konular ve çözüm önerileri daha sonra SAM-SEV tarafından kitapçık haline getirilerek, oturumun CD’leri ile birlikte tüm milletvekillerimize, yerel yöneticilerimize, sivil toplum kuruluş başkanlıklarına, kamu kurum müdürlükleri ile Ankara’da ki Samsunlu bürokratlara gönderilmiştir.

Kent Kurultayları Samsun’da gündem yaratıyor ve sorunların çözümü için çok önemli bir ortam oluşturuyordu. Böylesine önemli bir platform ne yazık ki, bu kurultayların tümüne de katılarak sunum yapan 4 önemli sivil toplum kuruluşunun anlaşılmaz tavırları sonrası SAM-SEV Yönetimi tarafından sonlandırılmıştır.

Böylece, gerekçelerini bu sitede okuyabileceğiniz bir basın açıklaması sonrası Samsun adına başlatılmış çok önemli bir tartışma ortamı üçüncüsünden sonra susturulmuş oluyordu. Oysa bu kurultaylar, “MOBİL SANTRAL” dayatmasını, “TARIMSAL SANAYİNİN” önemini, Samsun’un en büyük sorununun “İŞSSİZLİK” olduğu gerçeklerini Samsun gündemine taşımıştır.

© 1988-2024 SAM-SEV | Samsun, Spor, Eğitim ve Tanıtma Vakfı | Tüm hakları saklıdır